Goed Voorbereid op Brexit met UPS


In de jaren volgend op het Britse referendum hebben wij bij UPS zwaar geïnvesteerd in onze personeels-, infrastructuur- en operationele systemen om onze klanten een stevige basis te geven voor het vertrek van het VK. Terwijl veel onzeker blijft over de toekomstige handelsrelatie, is het nu tijd om u klaar te stomen en mogelijke kansen die de Brexit biedt te grijpen. Deze pagina zal u wegwijs maken over de Brexit en zal u helpen het pad te bewandelen naar een nieuw handelslandschap.

Het Verenigd Koninkrijk is op 11 april 2019 samen met de Europese Unie tot een akkoord gekomen om de datum dat zij de EU zullen verlaten uit te stellen. Tijdens deze uitstelperiode zal voor zendingen tussen de EU en het VK geen douane-inklaringstoeslag gelden, wat betekent dat het ‘business as usual’ zijn voor ons allemaal.

Brexit-Ready Toolkit

Grey-Book-Icon_Brexit.jpgBrexit Playbook

Blader door onze gids en bereid u voor op toekomstige veranderingen.


Brexometer_icon_grey.jpgBrexometer quiz

Bent u klaar voor de Brexit? Beantwoord een paar eenvoudige vragen en krijg deskundig advies over hoe u zich voor kunt bereiden op de exit van het VK uit de EU.
Airplane2_Brexit_800x300.jpg

Brokerage Tools

Verward door de douane? Bekijk onze UPS Douane-inklaringsservices en ontdek hoe onze wereldwijde ervaring en technologie u kunnen helpen. Uw zendingen kunnen al elektronisch worden ingeklaard terwijl uw pakketten nog onderweg zijn en onze ervaren douaniers handelen alle dossiers af en staan garant voor een nauwkeurige vaststelling van de invoerrechten en belastingen.

UPS World Ease® Globe_icon.png

Minder douane-complexiteit kan alleen maar positief zijn. Neem contact met ons op om UPS World Ease® aan te vragen. Deze service op contractbasis helpt u om pakketten naar verschillende ontvangers te verzenden binnen het VK of de EU als één zending die dan ook als een enkele transactie door de douane gaat. Zo vereenvoudigt u de verwerking van zendingen en verlaagt u meerdere verzendkosten. U kunt nog steeds elk pakket in de zending in de gaten houden met onze traceer tools. Lees hier meer over het gebruik van UPS World Ease® en de stappen die u dient te nemen om u voor te bereiden op een 'no deal'-Brexit om handel tussen het VK en de EU voort te zetten.

blankIcon-1x1.pngUPS World Ease® is beschikbaar voor klanten die gebruik maken van de UPS verzendsoftware WorldShip®, bepaalde leveranciersystemen of een host-to-host systeem en kan volledig worden geïntegreerd in interne systemen. Ontdek WorldShip


EORI_icon.jpgEORI Number

Zorg ervoor dat u een Economic Operator's Registration en Identification (EORI) nummer heeft. Als na de Brexit zendingen moeten worden ingeklaard, is een EORI nummer vereist om de handel tussen het VK en de EU voort te kunnen zetten en om te profiteren van eenvoudigere douaneprocessen. Meer informatie over EORI nummers vindt u hier.

WorldShip_icon.pngHandleiding voor de handelsfactuur 

Onze gids kan u helpen met het opstellen van de verplichte documentatie die nodig is voor zendingen buiten de EU. Lees hier meer over handelsfacturen.

Paperless_invoice_icon.jpgUPS Paperless Invoice

Beperk vertragingen en steek het milieu een handje toe door te kiezen voor UPS Paperless™ Invoice - een elektronische en duurzame oplossing voor handelsfacturen en andere benodigde documenten. Met deze elektronische oplossing kan het verzendproces eerder beginnen, waardoor tijdige inklaring mogelijk is.

icon-airplane.pngUPS Tradeability®

Begin meteen goed. Gebruik UPS TradeAbility®, ons pakket met tools voor naleving van internationale handelsvoorschriften, om uw internationale verzendingen te stroomlijnen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan door onverwachte kosten, heeft u geen extra tijdverlies bij het aanmaken van documenten en heeft u landspecifieke tariefcodes binnen handbereik - UPS TradeAbility® helpt u om te voldoen aan handelsreguleringsprocedures en -beperkingen.

icon_UAP_79x79.jpgUPS Access Point

Bied online shoppers nog meer gemak! Voeg UPS Access Point®-locaties toe aan uw online checkout zodat uw klanten kunnen kiezen waar en wanneer hun pakket is geleverd. Uw klanten zullen beschikbare bezorglocaties, openingstijden en contactgegevens zien zodat ze hun pakketten kunnen afhalen op een moment dat voor hen het beste uitkomt.

Brexit Webinar Serie

Brexit Webinar - Prepare for Brexit_220x124.jpgHoe kunt u zich voorbereiden op de Brexit

Welke tools en adviezen stelt UPS beschikbaar om klanten te helpen zich voor te bereiden op mogelijke Brexit-resultaten en om verbeterpunten te identificeren?


Brexit Webinar - Countdown_220x124.jpgAftellen naar Brexit 

Onze deskundige van STTAS legt de impact uit van Brexit op bedrijven in het VK en de EU 27 met betrekking tot de buitengrens, handelsbelemmeringen, een langer leveringsproces en andere vereisten. 

Brexit Webinar - Prepare for Brexit_220x124.jpgBTW voor bedrijven

Raadpleeg de details over de veranderingen voor BTW heffing voor de levering van goederen en diensten tussen het VK en de EU.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in om e-mailaanbiedingen, inzichten en nieuws over de branche te ontvangen, zodat verzenden nog eenvoudiger wordt. U kunt uw voorkeuren op elk moment aanpassen.