Skip to main content


Voorbereiding op Brexit met UPS


Terwijl de gesprekken tussen het VK en de EU voortduren, zijn wij er om uw bedrijf te helpen zich voor te bereiden op mogelijke resultaten. Hoewel veel onzeker blijft over de toekomstige handelsrelatie, is het nu tijd om de gereedheid te beoordelen en kansen te identificeren. Deze pagina zal u wegwijs maken over de Brexit en zal u helpen het pad te bewandelen naar een nieuw handelslandschap..

Uw Brexit-Ready Toolkit

Brexometer Quiz

Laten we eerst eens kijken hoe goed uw bedrijf is voorbereid op de handel na Brexit. Beantwoord een paar eenvoudige vragen en krijg deskundig advies om uw supply chain voor te bereiden.

De basisvereisten

Het voorbereiden van uw supply chain voor Brexit lijkt misschien ontmoedigend, maar begin met de volgende basisstappen om goederen in het slechtste geval in beweging te houden.

Registreer voor een EORI nummer in het VK en de EU 
Een Economic Operator’s Registration and Identification (EORI) nummer is vereist om door te gaan met handelen tussen het VK en de EU in het geval van een douanegrens.
Lees hier meer over EORI-nummers. 

Btw-registratie 
Als uw Britse bedrijf op eigen naam in de EU importeert, moet u btw-geregistreerd zijn in de EU. We raden u aan dit in het land van inklaring te doen. EU-bedrijven die op eigen naam in het VK importeren, moeten ook in het VK btw-geregistreerd zijn. 

Stel een aangewezen importeur (IOR) aan als de geadresseerde niet de aangever is
De IOR is verantwoordelijk en aansprakelijk voor uw douaneaangiften. Voor Britse bedrijven die naar de EU exporteren, kan dit een in de EU gevestigde dochteronderneming zijn als zij deel uitmaken van de transactie of een in de EU gevestigde douane-expediteur. 

Brexit Playbook

Nu u de basis heeft gedaan, download onze uitgebreide gids voor het voorbereiden van uw supply chain op Brexit.

UPS Brexit Webinar Series 

UPS Brexit Webinar 5 - Wat is de deal? - 19 september 2019

Brexit Webinar - Prepare for Brexit_220x124.jpg

Een panel van UPS-douane-, handels- en compliance-experts leidt u door de verplichte en aanbevolen acties om uw supply chain na Brexit in beweging te houden.Heeft u een vraag?

Neem contact op met onze handelsexperts op BREXIT@ups.com. 

Blijf op de hoogte

Meld u aan om e-mailaanbiedingen, inzichten en nieuws uit de branche te ontvangen om verzending nog eenvoudiger te maken. 

U kunt uw e-mailvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken.