Skip to main content
Image of business owner

Hoe digitale en generatieverschuivingen de B2B-aankopen veranderen

Industrieel koopgedrag verandert. De exponentiële vooruitgang van technologie in de afgelopen 20 jaar, en de millennial-generatie die volwassen is geworden in deze digitaal onderling verbonden wereld, transformeren de manier waarop inkoopbeslissingen worden genomen.

De studie UPS Industrial Buying Dynamics, die sinds 2015 tweejaarlijks wordt gehouden, biedt inzicht in de veranderende gewoonten en verwachtingen van B2B-kopers en de kansen die ze bieden voor leveranciers.

De 2019-editie van de studie focust zich op drie belangrijke trends vastgesteld aan de hand van uitgebreide interviews met inkoopprofessionals in vier grote Europese markten: Frankrijk, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk, met vergelijkingen met de VS en China.

EN_IBD_thumbail_v5.jpg

Hoogtepunten uit het onderzoek

Een digitale verschuiving

Omdat de digitale wereld alomtegenwoordig is in ons dagelijks leven, vervaagt het de lijnen die traditioneel B2B scheiden van B2C-aankoopbeslissingen. Dit heeft gevolgen voor de gehele verkoopcyclus en biedt mogelijkheden voor leveranciers die daarop zijn gepositioneerd


NL_IBD_graph_1.jpg

Demografische gegevens wijzigen

Millennials staan op het punt om de dominante generatie in de wereldwijde beroepsbevolking te worden en oefenen steeds meer invloed uit op beslissingen over overheidsopdrachten. Het begrijpen van hun waarden, gewoonten en verwachtingen, en hoe ze verschillen van voorgaande generaties, is de sleutel tot het ontsluiten van toekomstige groei


NL_IBD_graph2.jpg

Onderscheidende factoren

Onze studie geeft aan dat inkoopprofessionals steeds meer bereid zijn om een pick-and-choose-benadering voor B2B-aankopen te kiezen. In deze context is het belangrijker dan ooit om waarde te leveren die zich in verschillende stadia van het klanttraject onderscheidt.


NL_IBD_graph_3.jpg


Download de infografic voor een preview van de studie

Vul het formulier in om uw gratis exemplaar van het onderzoek te ontvangen

Vink het opt-in-vak aan om het onderzoek te ontvangen.