Skip to main content
Image of business owner

Förbered dig för Brexit med UPS


Under åren som följt den brittiska folkomröstningen, har vi på UPS lagt stora resurser på vår personal, vår infrastruktur och våra operativa system för att förbereda våra kunder för Storbritanniens utträde. Mycket kring det framtida handelsförhållandet är fortfarande osäkert men du bör redan nu utvärdera din beredskap och identifiera möjligheter. Den här sidan vägleder dig genom Brexit och hjälper dig på vägen mot ett nytt handelslandskap.

Den 11 april slöt Storbritannien och Europeiska unionen en överenskommelse om att skjuta fram datumet för Storbritanniens utträde ur EU till den 31 oktober. Under denna förlängningsperiod kommer sändningar mellan EU och Storbritannien inte att omfattas av tullklarering, vilket innebär att våra verksamheter kan pågå som vanligt.

Verktyg för Brexit

Grey-Book-Icon_Brexit.jpgRiktlinjer för Brexit

Bläddra igenom vår guide och förbered dig för kommande förändringar


Brexometer_icon_grey.jpgBrexitfrågesport

Är du redo för Brexit? Svara på några enkla frågor och få expertråd om hur du förbereder dig för när Storbritannien lämnar EU.


Airplane2_Brexit_800x300.jpg

Förtullningsverktyg

Förvirrad av tullen? Ta en titt på UPS förtullningstjänster och lär dig mer om hur vår globala expertis och teknik kan hjälpa dig. Dina sändningar kan godkännas elektroniskt medan de fortfarande är på väg och våra expertförmedlare är väl insatta i allt krångel kring tullar och skatter.

UPS World Ease® Globe_icon.png

Enklare förtullning kan bara vara en fördel. Mindre tullkomplexitet kan bara utgöra en fördel. Kontakta oss och kom igång med UPS World Ease® som gör det möjligt för dig att konsolidera försändelser till flera olika mottagare i Storbritannien eller EU. Alla försändelserna behandlas som en och samma i tullklareringen, vilket förenklar pappersarbetet och minskar kostnaderna. Du kan fortfarande hålla koll på varje paket i sändningen med våra spårningsverktyg. Läs mer om att använda UPS World Ease® och vad du behöver göra för att förbereda dig för ett avtalslöst Brexit och för att fortsätta bedriva handel mellan Storbritannien och EU.

blankIcon-1x1.pngUPS World Ease är tillgängligt för kunder som använder sändningsmjukvaran WorldShip®, utvalda leverantörssystem eller ett värd-till-värd-system och erbjuder fullständig integrering med interna system. Lär dig mer om WorldShip


EORI_icon.jpgEori-nummer

Se till att du har ett Eori-nummer (Economic Operator Registration and Identification). Om tullklarering kommer att krävas för sändningar efter Brexit, krävs det att du har ett Eori-nummer för att fortsätta bedriva handel mellan Storbritannien och EU samt för att förenkla tullprocesser. Läs mer om Eori-nummer här.

WorldShip_icon.pngGuide för tullfakturor

Vår guide kan hjälpa dig att förbereda den obligatoriska dokumentation som krävs för sändningar med destination utanför EU.  Läs mer om tullfakturor här.

Paperless_invoice_icon.jpgUPS Paperless Invoice

Minimera förseningar genom att välja det miljövänliga alternativet UPS Paperless™ Invoice – en elektronisk och hållbar lösning för tullfakturor och annan dokumentation som tullmyndigheterna kräver. Med den här elektroniska överföringen kan bearbetningen av sändningen inledas tidigare, vilket möjliggör snabbare tullklarering.

icon-airplane.pngUPS Tradeability®

Få till det från början. Hantera ditt varuflöde med UPS TradeAbility® – vårt regelefterlevnadsverktyg för internationell handel. Inga överraskningar gällande kostnader, ingen förlorad arbetstid i samband med att förbereda dokument och landsspecifika tariffkoder inom räckhåll – UPS TradeAbility® hjälper dig att uppfylla kraven för handelsregleringsförfaranden och -restriktioner.

icon_UAP_79x79.jpgUPS Access Point

Nu kan du erbjuda onlinekonsumenter ännu smidigare lösningar! Lägg till UPS Access Point-platser vid utcheckningen på din webbhandel så att dina kunder kan välja när och var deras paket ska levereras. De kommer att kunna se tillgängliga leveransplatser, öppettider och kontaktuppgifter, så att de kan hämta sina paket när det passar dem.

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till UPS e-postutskick för erbjudande, insikter och branschnyheter för att göra sändning ännu enklare.