Skip to main content

Förbered dig för Brexit med UPS


Medan förhandlingarna mellan Storbritannien och EU fortsätter, finns vi här för att hjälpa dig förbereda ditt företag för potentiella utfall. Mycket kring det framtida handelsförhållandet är fortfarande osäkert men du bör redan nu utvärdera din beredskap och identifiera möjligheter. Den här sidan vägleder dig genom Brexit och hjälper dig på vägen mot ett nytt handelslandskap.

Dina Brexit-verktyg

Brexometern

Vi börjar med att bedöma hur förberett ditt företag är för handel efter Brexit. Svara på några enkla frågor och få expertråd om hur du förbereder din leveranskedja.

Grundkraven

Att förbereda din leveranskedja för Brexit kan tyckas skrämmande men börja med följande grundläggande steg för att hålla varor i rörelse om det värsta scenariot blir verklighet.

Registrera ett EORI-nummer i både Storbritannien och EU. 
Ett Economic Operator Registration and Identification (EORI)-nummer krävs för fortsätta att bedriva handel mellan Storbritannien och EU i händelse att en tullgräns upprättas. Läs mer om EORI-nummer här.

Momsregistrering
Om ditt företag i Storbritannien importerar till EU i eget namn kommer du att behöva vara momsregistrerad i EU. Vi rekommenderar dig att göra det i det land varorna klareras. EU-företag som importerar i eget namn till Storbritannien kommer också att behöva vara momsregistrerade i Storbritannien.

Utse en Importer of Record (IOR) om mottagaren inte är deklarant
IOR-parten är ansvarig för dina tullklareringar. För företag i Storbritannien som exporterar till EU kan detta antingen vara ett EU-baserat dotterbolag om de är del av transaktionen, eller en EU-baserad tullagent.

Brexit-regelbok

Nu när grunderna är klara, ladda ner vår utförliga guide för hur du förbereder din leveranskedja för Brexit.

UPS Brexit webinar-serie 

UPS Brexit webinar 5 - Vad är överenskommelsen? - 19 September, 2019

Brexit Webinar - Prepare for Brexit_220x124.jpg

En panel bestående av UPS tullavdelning, handels- och efterlevnadsexperter som leder dig genom de obligatoriska och rekommenderade åtgärderna att vidta för att hålla din leveranskedja i gång efter Brexit.Har du frågor?

Ta kontakt med våra handelsexperter på BREXIT@ups.com


Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till UPS e-postutskick för erbjudande, insikter och branschnyheter för att göra sändning ännu enklare. 
Du kan uppdatera dina e-postinställningar när som helst.